مجله پادرا

سلامتی

مجله پادرا

سلامتی

بیشترین و خطرناک ترین عوارض داروهای خواب آور!

بی‌خوابی و سخت به خواب رفتن از جمله مشکلات شایعی بوده و که در صورت طولانی شدن، برای رفع این مشکل روش "رفتار درمانی شناختی" به جای مصرف دارو را توصیه می‌شود

بیشترین و خطرناک ترین عوارض داروهای خواب آور!

عوارض جانبی داروهای ‌خواب چیست؟

قرص‌های خواب مانند اکثر داروها دارای عوارض جانبی هستند. با وجود این، تا زمانی که یک قرص خواب خاص را امتحان نکنید، نمی‌توانید بفهمید که آیا عوارض جانبی آن را تجربه می‌کنید یا نه. اگر آسم یا سایر مشکلات سلامتی دارید، ممکن است پزشک‌تان بتواند در مورد احتمال عوارض جانبی به شما هشدار دهد. قرص‌های خواب می‌توانند در تنفس معمولی، اختلال ایجاد کنند و در افراد مبتلا به مشکلات مزمن ریه مانند آسم، آمفیزم یا اَشکال بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD) خطرناک باشند. عوارض جانبی رایج قرص‌های خواب نسخه‌ای مانند لونستا، سوناتا، امبین، روزرم و هالیسون ممکن است شامل موارد زیر باشد:

 

سوزش یا مورمور شدن دست‌ها، بازوها، پاها یا ساق پا؛

تغییر در اشتها؛

یبوست؛

اسهال؛

دشواری در حفظ تعادل؛

سرگیجه؛

خواب‌آلودگی در هنگام روز؛

خشکی دهان یا گلو؛

گاز معده؛

سردرد؛

ابتلا به سوزش سردل؛

ناتوانی در روز بعد؛

کند شدن از نظر ذهنی یا مشکلات مربوط به توجه یا حافظه؛

حساسیت به لمس یا درد معده؛

لرزش غیرقابل کنترل یک قسمت از بدن؛

دیدن خواب‌های غیرعادی؛

ضعف.

برخی از عوارض شایع داروهای خواب آور شامل موارد زیر می باشد:

رفتارهای غیرعادی و ناهنجار در خواب

خواب‌پریشی به رفتارهایی اشاره دارد که فرد در زمان خواب و ناآگاهانه آن‌ها را انجام می‌دهد. برخی از رفتارهای غیرعادی و عوارض ناخواسته شامل راه رفتن در خواب، خوردن یا حتی کار با شبکه‌های اجتماعی می‌شود. در مجموع خواب‌پریشی کاملا یک اختلال نادر بوده و تشخیص آن به ویژه در افرادی که تنها زندگی می‌کنند سخت‌تر است.

 

تاثیر بر سیستم هشدار مغز

حتی وقتی خواب هستیم از طریق مغز ما اندکی تواناییِ تشخیص تهدیدهای بالقوه مانند زنگ‌خطر سیستم هشدار حریق را دارد اما مطالعات تایید می‌کند که با مصرف داروی خواب، همین میزان از توانایی نیز تقریبا از بین رفته و فرد قادر نیست در واکنش به محرک‌های تهدیدکننده از خواب بیدار شود. با این حال یک مطالعه تازه از سوی محققان ژاپنی نشان می‌دهد نوعی از داروهای خواب‌آور هستند که سطح هوشیاری مغز را هنگام خواب حفظ می‌کنند.

 

ادامه اثرات داروی خواب‌آور تا روز بعد

اگرچه تاثیر این قرص‌ها در به خواب رفتن بیمار حائز اهمیت است اما باعث می‌شود فرد بعد از بیدار شدن در روز بعد احساس سرحال بودن نداشته باشد. نتایج یک بررسی نشان می‌دهد نزدیک به شش دهم از مصرف کنندگان این قرص‌ها با عوارض جانبی همچون احساس گیجی، سرگیجه و فراموشی در روز بعد روبرو هستند.

 

خطر وابستگی به دارو

مصرف بلندمدت استفاده از قرص‌های خواب‌آور احتمال وابستگی جسمی و روحی به این داروها را افزایش می‌دهد. در صورت مصرف این قرص‌ها برای مدت چند هفته، تصور خوابیدن بدون دریافت دارو موجب افسردگی و اضطراب می‌شود.   

 

برخی از عوارض داروهای معروف خواب آور:

 

عوارض قرص خواب زولپیدم

نشانه‌های زیر ممکن است با مصرف زولپیدم را به همراه داشته باشد:

تهوع، استفراغ، خواب‌آلودگی، گیجی و سردرد. از جمله عوارض نادر این دارو راه رفتن در خواب است که موارد انگشت‌شماری از این عارضه گزارش شده‌است. عوارض چشمی دوبینی هم از عوارض جانبی مصرف دارو ست؛ و در بعضی افراد باعث توهم شدید نیز می‌شود.

 

عوارض قرص خواب آلپرازولام

خـواب آلـودگی و منگـی در روزبعـد ازمصرف دارو، اغتـشاش شـعور ، عـدم تعـادل، فراموشـی، وابستگی به دارو، اشکال در تکلم، افسردگی، تاکی کـاردی و طـپش قلـب، تـاری دیـد، تغییـر میـل جنـسی، کمـی فشارخون، اختلالات رفتاری، خستگی و ضـعف غیرعـادی از عوارض جانبی آن هستند.

 

عوارض قرص خواب کلونازپام

خواب آلودگی و منگی، خستگی، ضعف عضلانی، اشکال در تمرکز حواس، افـزایش جریـان بـزاق، پرخاشگری (واکنش متناقض)، تحریک پذیری، تاری دیـد، تغییر میل جنـسی، وابـستگی بـه دارو، اشـکال در تکلـم، افسردگی، تاکیکاردی، طپش قلب و اخـتلالات رفتـاری از عوارض جانبی دارو هستند.

 

قرص خواب آور دیازپام

افت قوای ذهنی، خواب‌آلودگی، تکلم نامفهوم، ضربان قلب کند، تنگی‌نفس، عدم تعادل، بثورات جلدی، گلودرد، تب و لرز، کبودی یا خونریزی غیرعادی، زخم‌های دهانی، زردی پوست یا چشمان، از دست رفتن حافظه، بی‌خوابی، اضطراب یا تحریک‌پذیری

 

نکته : حتماً به داروهای تجویز شده دکتر را مصرف نمایید و از مصرف داروها و قرص خواب جلوگیری کنید که یکی از عوامل مرگ استفاده بدون تجویز قرص های خواب آور می باشد.

شربت کیدی کر ویتابیوتیکس

کاربرد شربت کیدی کر

شربت کیدیکر حاوی ویتامین C,E,D,A  ویتامین های گروه B ، آهن روی و ال لایزین و در کودکان در حال رشد استفاده می شود و کمک به عملکرد سیستم ایمنی بدن و افزایش مقاومت در برابر بیماری ها می کند.

شربت کیدیکر یک مولتی ویتامین مینرال است که با دارا بودن ۱۰ ویتامین مورد نیاز بدن و مواد معدنی مهم مثل آهن و روی سبب بهبود رشد فیزیکی و مغزی در کودکان می شود .

این محصول همچنین جهت بهبود اشتهای کودکان و سلامت استخوان ها و دندان ها و تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید می  باشد.

قیمت شربت کیدی کر مولتی ویتامین 200 م ل

 شربت کیدی کر برای بزرگسالان

محتویات شربت کیدی کر

شربت کیدی کر دندان را سیاه میکند

 

ویتامین های گروه B شامل B1, B2, B3, B5, B6, B12 :

ریزمغذی های ضروری هستند که سبب سلامت سیستم ایمنی، رشد و سلامت سیستم عصبی و کمک به ترمیم بافت ها و بهبود اشتها و هضم غذا شده و شادابی و نشاط به همراه می  آورند .

ویتامین A : این ویتامین یکی از ویتامین های موثر در رشد بدن است که در جلوگیری از ریزش مو و پیری زودرس موثر است. این ویتامین در سلامت موها نیز موثر است و افرادی که دچار کمبود ویتامینA هستند دچار ریزش مو می شوند.

? یتامین D : ساخت و استحکام استخوان ها و دندان ها، افزایش جذب کلسیم و جلوگیری از نرمی استخوان و تقویت سیستم ایمنی.

ویتامین E : آنتی اکسیدان و موثر در سلامت پوست و مو.

ویتامین C : سلامت لثه و افزایش جذب آهن، افزایش مقامت بدن.

آهن : موثر در رشد و عملکرد هوشی و ذهنی و در ساختار هموگلوبین گلبول های قرمز نیز سبب اکسیژن رسانی به بافت ها می شود.

منیزیم: بهبود عملکرد عضلات بدن و همچنین بهبود عملکرد ذهنی کودک.

روی : بهبود اشتها، بهبود سیستم ایمنی بدن.

ال لایزین : سبب تقویت سیستم ایمنی شده و در جلوگیری و درمان سرماخوردگی ناشی از ویروس بسیار مفید می  باشد.

 

بهترین زمان مصرف شربت کیدی کر و روش مصرف

اطفال زیر یک سال: نصف قاشق مرباخوری، روزانه 2 بار

کودکان 1 تا 4 سال: 1 قاشق مرباخوری پر، روزانه 2 بار

کودکان 5 تا 12 سال: 1 قاشق مرباخوری پر، روزانه 3 بار

بزرگسالان: 2 الی 3 قاشق مرباخوری، روزانه 2 بار

 

شربت کیدی کر خوبه

-تقویت سیستم ایمنی کودکان

-افزایش اشتها و سوخت و ساز بدن

-وزن گیری مناسب کودکان

-تقویت حافظه و یادگیری در کودکان

-بهبود رشد جسمی در کودکان و نوجوانان

حفظ و سلامت پوست و مو